Pinksterwandeling

Nadat het eruit zag dat de mooie wandelingen in Mechelen niet meer georganiseerd zouden worden, is er goed nieuws te melden.

Acht jaar geleden nam wsc Magan zowel de Pinkster- als herfstwandeling over van wandelcomité Gregorius. Na mooie wandeljaren, waarbij leden van het koor met wsc Magan samen zorgden voor uitstippelen van routes, bemanning van pauzeplaatsen en fijne sfeervolle wandeldagen, kwam er een einde aan in oktober 2021.

Na een aantal gesprekken en vergaderingen, wist wsc Magan het bestuur en een aantal oud-leden van Scouting St. Martinus te enthousiasmeren om het wandelen in Mechelen voor de toekomst veilig te stellen. Wsc scouting Mechelen zal in eerste instantie alleen een Pinksterwandeling organiseren, die dit jaar op maandag 6  juni valt. Samen met de routecommissie van wsc Magan onder de bezielende leiding van routebouwer Ton Frissen (overigens ook oud-scouting-lid), zal er op Pinkstermaandag weer als vanouds gewandeld kunnen worden vanuit Mechelen door het mooie Heuvelland.

Wsc Magan en Wsc scouting Mechelen slaan dit jaar samen de handen ineen om er een mooie wandel-dag van te maken!

De startlocatie van de wandeling is Café De Paardestal in Mechelen (Hoofdstraat 57).

Vertrektijden:
28 km: 07:00 – 11:00 uur
21 km: 07:00 – 12:00 uur
14 km: 07:00 – 13:00 uur
8 km: 07:00 – 14:00 uur

Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro voor leden van een wandelbond (op vertoon van geldige wandelpas) en 3,50 euro voor niet-leden. Kinderen tot twaalf jaar mogen gratis meelopen.